• -

Bijzondere Mensen


Het sociale initiatief 'Bijzonder Leuk' is opgericht in november 2018. Na het succes van de Bijzondere Taartenfabriek in Zeist kwam hier later deze lunchroom bij. Wij bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plaats om weer mee te doen op de werkvloer. In de keuken, taakgericht werken of in de bediening en dus in contact met klanten. Maar wij hebben ook verschillende zittende taakjes zoals het poleren van bestek, menukaarten schoonmaken of het vouwen van de was. 

Dit kan in de vorm van: 
Een (stage)dagbesteding
S-BB werk en leer plek

Ben je nou benieuwd geworden? 

Aanmeldprocedure Bijzonder Leuk
Wat leuk dat je interesse hebt om bij ons (stage)dagbesteding te komen volgenVoordat het echt kan beginnen moeten er nog wat dingen geregeld worden, vandaar dit stappenplan: 

1. Ga eerst eens kijken op de locatie(‘s): 
Bijzondere Taartenfabriek, 1e Hogeweg 160 Zeist 
Bijzonder Leuk, Slotlaan 246a Zeist 
Als je niet op de locatie bent geweest nemen we de aanvraag niet in behandeling. Je wilt immers toch zien waar je dagbesteding komt volgen? Daarnaast praat het veel makkelijker.Om even te komen kijken hoef je geen afspraak te maken. Je kan binnen openingstijden langs komen en aangeven dat je mogelijk interesse hebt in dagbesteding. De collega’s vertellen je dan graag meer over ons leuke werk! 

 2. Beschikking WMO(Gemeente)PGB/ZIN, Zorg vanuit een andere organisatie:
-WMO(Gemeente); Via het buurt/wijkteam kan er een beschikking worden afgegeven voor dagbesteding. Met de consulent wordt afgesproken voor hoeveel dagdelen en voor welke organisatie. Via een digitaal systeem komt deze beschikking binnen op onze administratie.  
-PGB/ZIN/Wlz; Wij werken met PGB, er wordt met de budgetbeheerder een zorgovereenkomst opgesteld en uren afgesproken. Wij werken niet met ZIN. Mogelijk is het een idee (om het dagbestedingsdeel) om dit via het zorgkantoor om te laten zetten naar PGB.  
-Er is al zorg vanuit een andere organisatie; Dan kunnen wij een onderaannemer schap aangaan. Er wordt door de organisatie een raamovereenkomst opgesteld met de gegevens van beide organisaties en een onderaannemer schapsformulier met de gegevens van de kandidaat. Let op; ook hier geldt dat wij niet met ZIN werken als dit middels de rekenformule gaat. 

Heb je hier vragen over, mail dan naar info@bijzonderleukzeist.nl 
Let op: Zonder financiering kan er helaas niet gestart worden! 

3. Invullen van het aanmeldformulier: 
Stuur ons een mailtje en vraag om het aanmeldformulier en stuur deze per mail ingevuld retour naar info@bijzonderleukzeist.nl

4. Coördinator plant een intakegesprek: 
Hier is altijd een begeleider en/of ander contactpersoon bij zoals een ouder/verzorger. In dit gesprek wordt o.a. het aanmeldformulier doorgenomen en gekeken naar de begeleidingsbehoefte. Er is ruimte voor het stellen van vragen vanuit beide kanten 

5. Mocht er een match zijn: 
Dan wordt er een meeloop dag ingepland op de locatie, waarna de kandidaat en coördinator een definitieve conclusie kunnen trekken! 
Is de financiering op orde en bij ons binnen, dan pas wordt er daadwerkelijk gestart.  

Handig om te weten: 
Een dagdeel bedraagt 1 tot 4 uur.  
Wij bieden enkel begeleiding op de groep, geen individuele begeleiding. 
Op de locatie kunnen ze geen invloed uitoefenen op het proces van intake. Voor vragen dus altijd mailen naar info@bijzonderleukzeist.nl 
Voor de Bijzondere Taartenfabriek zijn geen wachtlijsten, hier kun je direct beginnen. Bij Bijzonder Leuk is er beperkt plek dus kom je op een wachtlijst!
Alle cliënten hebben toestemming gegeven voor het plaatsen van beeldmateriaal op onze kanalen. 


Mogelijk is Bijzonder Leuk niet de plek voor jou, maar wellicht een van onze andere initiatieven wel.
Bekijk ook eens de Bijzondere Taartenfabriek.

mariska
Dit is een website van Krachtig Media.
Wij houden van cookies. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
akkoord »