• -

Bijzondere Mensen


Het sociale initiatief 'Bijzonder Leuk' is opgericht in november 2018. Na het succes van de Bijzondere Taartenfabriekin Zeist kwam hier later deze lunchroom bij. Wij bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plaats om weer mee te doen op de werkvloer. In de keuken, taakgericht werken of in de bediening en dus in contact met klanten.

Voor wie
Wij zijn niet de klassieke dagbesteding. Iedereen werkt zijn eigen ritme volgens de eigen gemaakte afspraken. Dit kan van 1 tot 4 keer in de week en van 2 tot 8uur op een dag. Soms in de ochtend, maar voor andere liever in de middag. Wat we allemaal gemeen hebben is dat op deze plek mensen werken die (op het moment of soms nooit) niet mee kunnen komen binnen de reguliere arbeid. Dit noemt men: arbeidsmatige dagbesteding of 'hoog niveau'. Wij kijken altijd naar de persoon zelf en zoeken naar een match.

Aanmeldprocedure Bijzonder Leuk
Wat leuk dat je interesse hebt om bij ons dagbesteding te komen volgen! Voordat het echt kan beginnen moeten er nog wat dingen geregeld worden, vandaar dit stappenplan:
 1. Ga eerst eens kijken op de locatie(‘s): Bijzonder Leuk, Slotlaan 246a Zeist (overweeg ook eens de combinatie?) Bijzondere Taartenfabriek, 1e Hogeweg 160 Zeist Als je niet op de locatie bent geweest nemen we de aanvraag niet in behandeling. Je wilt immers toch zien waar je dagbesteding komt volgen? Daarnaast praat het veel makkelijker.Om even te komen kijken hoef je geen afspraak te maken. Je kan binnen openingstijden langs komen en aangeven dat je mogelijk interesse hebt in dagbesteding. De collega’s vertellen je dan graag meer over ons leuke werk!
 2. Aanmelden
  stuur een mailtje met de vraag tot aanmelden naar aanmelding@zuniek.nl. Dan nemen we contact op over hoe en wat!
 3. Invullen intakeformulier
  Hierin worden alle zaken geregeld; is de financiering op orde en bij ons binnen, dan pas wordt er daadwerkelijk gestart.
 4. Coördinator plant een intakegesprek
  Hier is altijd een begeleider en/of ander contactpersoon bij zoals een ouder/verzorger. In dit gesprek wordt o.a. het aanmeldformulier doorgenomen en gekeken naar de begeleidingsbehoefte. Er is ruimte voor het stellen van vragen vanuit beide kanten. Dan wordt er een meeloop dag ingepland op de locatie, waarna de kandidaat en coördinator een definitieve conclusie kunnen trekken!

Handig om te weten
 • Een dagdeel is 2 tot 4 uur.
 • Wij bieden enkel begeleiding groep, geen individuele begeleiding.
 • Voor de Bijzondere Taartenfabriek hebben wij geen wachtlijst. Lunchroom Bijzonder Leuk heeft momenteel wel een wachtlijst.

mariska
Dit is een website van Krachtig Media.
Wij houden van cookies. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
akkoord »